zondag 25 februari 2024

Marc Márquez heeft opnieuw last van diplopie

De Repsol Honda Team-coureur ervaart een nieuwe episode van diplopie (dubbelzien) als gevolg van de zware val tijdens de Warm Up voor de Indonesische Grand Prix.

Marc Márquez werd ongeschikt verklaard voor de Grand Prix van Indonesië die op het Mandalika circuit werd verreden nadat hij tijdens de Warm Up voorafgaand aan de race een zware valpartij maakte in bocht 7.

Het medische team van de MotoGP bevestigde dat Márquez een hersenschudding en diverse kleine verwondingen had opgelopen voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Mataram, de hoofdstad van het eiland Lombok, waar hij een uitgebreid medisch onderzoek onderging en een CT-scan liet maken waarbij zware verwondingen werden uitgesloten. Uit voorzorg besloot het medische team van de MotoGP samen met het Repsol Honda Team dat Marc Márquez niet zou deelnemen aan de race in Indonesië.

MotoGP Indonesië: Miguel Oliveira: regenmeester!

Spoedbezoek

Tijdens de terugreis naar Spanje kreeg Marc Márquez last van zijn gezichtsvermogen en toen hij maandag in Barcelona aankwam, bracht hij een spoedbezoek aan het Hospital Clínic de Barcelona bij zijn vertrouwde oogarts, Dr. Sánchez Dalmau, die na onderzoek bevestigde dat de diplopie waaraan de coureur in november vorig jaar leed, weer was teruggekeerd.

Vanochtend bezocht de Spaanse rijder zijn medische team, onder leiding van Dr. Samuel Antuña, in het Ruber Internacional Hospital in Madrid, waar Márquez een algemene medische controle onderging om alle kneuzingen als gevolg van de crash te evalueren en een MRI van de hersenen onderging. Deze heeft opnieuw bevestigd dat hij geen andere verwondingen heeft opgelopen.

Dokter Sánchez Dalmau, Oftalmoloog

‘De neuro-ophthalmologische evaluatie die maandag bij Marc Márquez werd uitgevoerd na het hoofdletsel dat zich voordeed tijdens de Indonesische Grand Prix, toont een nieuwe episode van diplopie veroorzaakt door een recidief van verlamming van de vierde rechter zenuw, met minder betrokkenheid dan die welke zich voordeed bij het letsel in november 2021. Na dit onderzoek werd in eerste instantie besloten een conservatieve behandeling te volgen met periodieke medische tests. Volgende week zal Marc Márquez een nieuwe check-up ondergaan om de evolutie van de blessure te evalueren en de geschatte herstelperiode om terug te keren naar de competitie te voorspellen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen