13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marc Márquez is terug op het asfalt!

Na de goedkeuring van de dokters, stapt Marc Márquez voor het eerst in acht maanden weer op de motorfiets. Het nieuwe doel is deel te nemen aan de eerste GP van 2021.

Marc Márquez wil zo snel mogelijk terugkeren in de competitie. De Spanjaard is sinds de Grand Prix van Andalusië, de eerste ronde van de MotoGP in 2020, niet meer op de circuits te zien geweest. Een valpartij, de daaruit voortvloeiende breuk van het opperarmbeen en een herstel dat gecompliceerder is dan verwacht; het is een hoofdstuk dat stilaan ten einde komt.

In een post op Instagram schreef Márquez: ‘Na acht maanden en na goedkeuring van de artsen na de laatste controle, voelde ik eindelijk dit gevoel weer, ook al was het met een minifiets!’

De achtvoudig wereldkampioen bereidt zich voor om weer in actie te komen en hij zou dat zeer binnenkort kunnen doen. Terwijl zijn rivalen druk bezig waren met de officiële test in Qatar, onderging de Spanjaard een routinecontrole. Het medische team dat hem volgt is tevreden over hoe zijn herstel verloopt. Dus Márquez zette zijn helm weer op, trok z’n pak aan en stapte weer op de motorfiets.

Espargaró en Márquez op de 2021 Honda RC213V

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen