Marc Márquez is terug op het asfalt!

Na de goedkeuring van de dokters, stapt Marc Márquez voor het eerst in acht maanden weer op de motorfiets. Het nieuwe doel is deel te nemen aan de eerste GP van 2021.

Marc Márquez wil zo snel mogelijk terugkeren in de competitie. De Spanjaard is sinds de Grand Prix van Andalusië, de eerste ronde van de MotoGP in 2020, niet meer op de circuits te zien geweest. Een valpartij, de daaruit voortvloeiende breuk van het opperarmbeen en een herstel dat gecompliceerder is dan verwacht; het is een hoofdstuk dat stilaan ten einde komt.

In een post op Instagram schreef Márquez: ‘Na acht maanden en na goedkeuring van de artsen na de laatste controle, voelde ik eindelijk dit gevoel weer, ook al was het met een minifiets!’

De achtvoudig wereldkampioen bereidt zich voor om weer in actie te komen en hij zou dat zeer binnenkort kunnen doen. Terwijl zijn rivalen druk bezig waren met de officiële test in Qatar, onderging de Spanjaard een routinecontrole. Het medische team dat hem volgt is tevreden over hoe zijn herstel verloopt. Dus Márquez zette zijn helm weer op, trok z’n pak aan en stapte weer op de motorfiets.

Espargaró en Márquez op de 2021 Honda RC213V

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?