donderdag 2 februari 2023

Espargaró en Márquez op de 2021 Honda RC213V

Het Repsol Honda Team deed de presentatie voor het 2021 MotoGP-seizoen met het Spaanse duo Marc Márquez en Pol Espargaró.

Voor Marc Márquez wordt het zijn negende seizoen. Hij arriveerde in 2013 bij het team en in acht jaar tijd won hij zes MotoGP-wereldtitels. Hij miste alleen 2015 en afgelopen 2020, waarin hij niet kon racen toen hij in de eerste race geblesseerd raakte. Aan zijn zijde staat Pol Espargaró, die na vier seizoenen bij KTM en drie bij Yamaha Tech 3 het bij het Honda fabrieksteam gaat proberen.

De kleurstelling van de racers volgt de gebruikelijke Repsol Honda-kleurstelling, met rood en oranje als hoofdkleuren. Onderaan op de zijkant staat het Red Bull-logo. Pol Espargaró’s nummer 44 zal oranje zijn, wat contrasteert met het wit dat zijn teamgenoot en zijn voorgangers droegen.

Pol Espargaró in control

‘Voor mij is het belangrijk om kalm te blijven, om alles min of meer onder controle te hebben. Ik weet dat het in deze sport bijna onmogelijk is om alles te controleren, maar ik wil zoveel mogelijk in control zijn. Vooral in mijn privé-leven, zodat ik me volledig op mijn werk kan concentreren. Het is de manier waarop ik het best presteer,’ zegt Pol Espargaró, die terugkijkt op de ontmoeting met zijn nieuwe teamgenoot:

‘De eerste keer dat ik Marc zag, was in de een zeer zeer zeer jonge categorie, met de Conti. Ik denk dat het zijn eerste keer op een racemotor was. Ik was al een beetje ouder dus ik had wat meer ervaring. Maar ja, we waren heel erg klein, maar ik herinner het me en het waren geweldige tijden. En sindsdien hebben we enkele mooie gevechten geleverd, vooral in de Moto2. Ik herinner me die in Estoril, waar ik verloor en tweede werd. Maar ik heb er echt van genoten,’ herinnert hij zich.

Marc Márquez optimistisch, maar geen datum

‘Stap voor stap voel ik me veel beter en het herstel gaat goed en dat is het belangrijkste. Ik praat meestal met de dokter en we hebben goed nieuws. Maar nu moet ik mijn lichaam volgen, met de fysio, de dokter, geleidelijk de druk thuis opvoeren. Wanneer ik villedig hersteld ben? Ik weet het niet en de dokter ook niet. Het belangrijkste is dat ik elke week, niet elke dag, maar elke week, beter word. Ik ben optimistisch om zo snel mogelijk weer op de motor te stappen, maar ik weet niet wanneer die dag zal komen,’ verklaart een optimistische Marc Márquez. Hij staat echt te popelen om weer te gaan racen:

‘Ik mis het team, ik mis het racen, de adrenaline. Ik mis zo’n beetje alles. In het begin van de blessure miste ik het racen, daarna het team en de sfeer in de paddock heel erg. Nu mis ik alles, inclusief journalisten en de levendigheid er omheen.’

Ook Márquez herinnert zich de beginjaren met Espargaró. ‘Toen ik elf jaar oud was, waren we voor het eerst teamgenoten bij RACC Impala met een Honda. Dat was in het Catalaans kampioenschap. Hij won en ik denk dat ik tweede of derde werd, maar het was mijn eerste seizoen in de 125cc. Voor Pol was het de tweede. Toen verhuisde ik naar de RACC Caja Madrid, hij naar het Spaanse kampioenschap en ik naar het Catalaanse kampioenschap. Vanaf die dag ging hij zijn weg en ik de mijne. En nu, op 27-jarige leeftijd, zitten we weer in hetzelfde team.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen