Marc Márquez verlaat na 10 dagen het ziekenhuis

De Spanjaard Marc Márquez is tien dagen na de operatie die hij onderging voor pseudo-artrose in zijn rechterbovenarm ontslagen uit het Ruber International Hospital in Madrid. De coureur zet zijn herstel voort in zijn huis in Cervera.

Op 3 december moest de achtvoudige wereldkampioen voor de derde keer geopereerd worden. Op 19 juli liep hij een bovenarmbreuk op tijdens de Spaanse Grand Prix. De houdt hem sindsdien uit competitie.

Kevin Schwantz: ‘Marc Márquez krijgt het zwaar volgend jaar’

Infectie aan het bot

De operatie was te wijten aan het feit dat het herstel van de breuk niet zo snel ging als de chirurgen hadden verwacht.  In kweekjes die tijdens de operatie werden verkregen, werd de aanwezigheid van een infectie in het bot gedetecteerd. De coureur van het Repsol Honda Team was daarom gedwongen in het ziekenhuis te blijven.

Nu, tien dagen later, mag hij eindelijk naar huis. De vooruitgang na de operatie en de start van de antibioticakuur zijn door het medisch team als bevredigend bestempeld. Marc Márquez mag nu thuis verder herstellen, waar hij de specifieke antibioticakuur moet voortzetten.

Marc Márquez uit ziekenhuis

In de verklaring van het Repsol Honda Team worden geen deadlines genoemd. Zijn deelname aan de Grand Prix van Qatar, waar van 26 tot 28 maart het seizoen om het wereldkampioenschap MotoGP wordt geopend is nog niet zeker.

Nadat Marc Marquez het ziekenhuis had verlaten heeft hij zelf een video gepost op het sociale netwerk ‘Tik Tok’. Daarop is hij te als hij zijn huis binnenkomt. Zijn twee honden begroeten hem uitbundig.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?