13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Marquez breekt been

Het is ons zonet officieel bevestigd door HRC: Marc Marquez heeft zijn kuitbeen gebroken tijdens een dirttrack-training in Lleida, bij Barcelona. Hij is onmiddelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar is besloten dat er niet geopereerd wordt. Hij zal zo’n 3 tot 4 weken nodig hebben voor volledig herstel. 

Het lijkt er op dat hij wel de testen op Sepang en Phillip Island gaat missen, maar met een positief herstel zal hij de Qatar MotoGP kunnen rijden. Professioneel als Marquez is, is de hersteltherapie nú al begonnen. Met speciale magneettherapie hopen de doktoren het herstel te bespoedigen. Pas over twee weken zal hij zijn been weer echt mogen belasten.

Jammer voor Marquez en zijn team, want in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen lag hij op titelkoers. Hij domineerde de testen en wist zelfs een oud ronderecord van Casey Stoner aan diggelen te rijden.

Jarno van Osch, sportredacteur van MOTOR Magazine, ziet de titelkansen van Marquez bepaald nog niet in rook op gaan: ‘Natuurlijk, het is een enorme tegenvaller, maar zo’n groot talent als Marquez kan echt wel zonder de resterende testen. Wie weet, zal hij deze domper omzetten in pure motivatie. De eerste race zal hij nog niet op volle kracht aan de start verschijnen, maar dit zal slechts beperkte invloed op het kampioenschap hebben.’

Tot dan rest ons niets anders dan hier nog even het foto-album van de jarige Marquez te bekijken..

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen