maandag 25 september 2023

‘Marc Marquez verlaat in 2024 Honda voor Gresini Racing’

Marc Marquez doet zelf geen uitlatingen over wat zijn toekomst als MotoGP coureur inhoudt. Daarentegen melden meerdere mediums dat het aan de vooravond van de Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini wel duidelijk is: de achtvoudig wereldkampioen vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Honda, om volgend jaar de teamgenoot te worden van zijn broer Alex, bij Gresini Racing MotoGP.

Wanneer wordt KTM wereldkampioen in de MotoGP?

Marquez stapt in 2024 over naar Gresini Racing MotoGP en volgt daarmee zijn broer Alex naar het Italiaanse team. Beide Marquez-broers zullen in het nieuwe seizoen rijden met 2023 Ducati materiaal.

Foto: ANP

De naam Marc Marquez is bijna synoniem geworden met het Repsol Honda Team sinds zijn debuut in de MotoGP koningsklasse in 2013. De Spanjaard heeft gedurende deze periode maar liefst zes MotoGP wereldtitels veroverd in de kenmerkende kleuren van het Repsol Honda Team. Echter, na een indrukwekkende samenwerking van elf jaar lijkt er nu een einde te komen aan deze periode, zoals duidelijk werd in de paddock van het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image