Marquez wint Moto2-race

Marc Marquez (foto) heeft zaterdag de TT van Assen in de Moto2 op zijn naam geschreven. Hij hield in een regenrace zijn motor overeind en dat was al een prestatie op zich. De Turk Kenan Sofuoglu finishte als tweede en de Brit Bradley Smith werd derde.

Stefan Bradl, leider in het wereldkampioenschap, haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij was een van de velen die onderuit gingen. Toch behield Bradl de koppositie in het WK, want hij heeft door vier eerdere overwinningen al een riante voorsprong opgebouwd.

Michael van der Mark nam geen enkel risico en was erg voorzichtig gedurende de eerste ronden. Halverwege droogde de baan op en kreeg Van der Mark meer vertrouwen in de motorfiets. Uiteindelijk wist hij als 22e over de finish te komen. Een indrukwekkende prestatie, zeker gezien de korte voorbereiding die Van der Mark en Ten Kate Racing Products hadden.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.