13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Marquez wint Moto2-race

Marc Marquez (foto) heeft zaterdag de TT van Assen in de Moto2 op zijn naam geschreven. Hij hield in een regenrace zijn motor overeind en dat was al een prestatie op zich. De Turk Kenan Sofuoglu finishte als tweede en de Brit Bradley Smith werd derde.

Stefan Bradl, leider in het wereldkampioenschap, haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij was een van de velen die onderuit gingen. Toch behield Bradl de koppositie in het WK, want hij heeft door vier eerdere overwinningen al een riante voorsprong opgebouwd.

Michael van der Mark nam geen enkel risico en was erg voorzichtig gedurende de eerste ronden. Halverwege droogde de baan op en kreeg Van der Mark meer vertrouwen in de motorfiets. Uiteindelijk wist hij als 22e over de finish te komen. Een indrukwekkende prestatie, zeker gezien de korte voorbereiding die Van der Mark en Ten Kate Racing Products hadden.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen