Vinales wint 125cc-race

De Spanjaard Maverick Vinales heeft zaterdag de TT-race in de 125cc gewonnen. De rijder uit het raceteam van Paris Hilton was de snelste in een race die na 14 van de 22 ronden werd afgevlagd wegens de regen.

De Spanjaard Luis Salom uit het raceteam van de Nederlander Roelof Waninge reed naar de tweede plaats en dat was zijn beste klassering ooit. Het podium kleurde volledig Spaans met de derde plaats voor Sergio Gadea.

De race verliep dramatisch voor Jasper Iwema. De Nederlandse troef begon goed en rukte in de eerste tien ronden op van de 32e naar de 16e plaats. Een schuiver maakte een einde aan zijn race. De Spanjaard Adrian Martin reed vol tegen de Aprilia van de 20-jarige Drent aan. Iwema krabbelde wel op en reed op grote achterstand nog een aantal ronden door. Een tweede uitglijder betekende het definitieve einde.

Bryan Schouten eindigde als beste Nederlander op de 22e positie, ruim 46 seconden achter de winnaar. Thomas van Leeuwen werd na een nacht hard sleutelen 28, één plaats voor Jerry van de Bunt. Ernst Dubbink, die clementie van de racedirectie kreeg en toch mocht starten, werd 32e.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.