Spies pakt eerste zege in Assen

De TT van Assen heeft er een nieuwe winnaar bij. De Amerikaan Ben Spies zegevierde zaterdag bij de 81e editie in de koningsklasse MotoGP. De 27-jarige coureur van Yamaha boekte tevens zijn eerste overwinning in een Grand Prix.

Spies reed vrijwel de hele race op een droog circuit aan de leiding. De Australiër Casey Stoner (Honda) maakte tevergeefs jacht op de Texaan en finishte op ruim 7 seconden als tweede. De Italiaan Andrea Dovizioso eindigde als derde op dik 27 seconden.

De ruim 92.000 toeschouwers zagen een niet al te spannende race, waar eigenlijk in de eerste ronde de meeste beroering was. Marco Simoncelli, de Italiaan van Honda die van poleposition startte, ging onderuit in de Strubben en nam wereldkampioen Jorge Lorenzo mee in zijn val.

Simoncelli en Lorenzo stapten allebei na hun val weer op hun machine, waarna de Spanjaard aan een fabelachtige inhaalrace begon die eindigde op de zesde plaats. Simoncelli werd uiteindelijk nog negende. Valentino Rossi (Ducati) reed in de luwte een bekeken race waarin hij van de elfde startplaats opstoomde naar de vierde plaats aan de finish.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.