maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Spies pakt eerste zege in Assen

De TT van Assen heeft er een nieuwe winnaar bij. De Amerikaan Ben Spies zegevierde zaterdag bij de 81e editie in de koningsklasse MotoGP. De 27-jarige coureur van Yamaha boekte tevens zijn eerste overwinning in een Grand Prix.

Spies reed vrijwel de hele race op een droog circuit aan de leiding. De Australiër Casey Stoner (Honda) maakte tevergeefs jacht op de Texaan en finishte op ruim 7 seconden als tweede. De Italiaan Andrea Dovizioso eindigde als derde op dik 27 seconden.

De ruim 92.000 toeschouwers zagen een niet al te spannende race, waar eigenlijk in de eerste ronde de meeste beroering was. Marco Simoncelli, de Italiaan van Honda die van poleposition startte, ging onderuit in de Strubben en nam wereldkampioen Jorge Lorenzo mee in zijn val.

Simoncelli en Lorenzo stapten allebei na hun val weer op hun machine, waarna de Spanjaard aan een fabelachtige inhaalrace begon die eindigde op de zesde plaats. Simoncelli werd uiteindelijk nog negende. Valentino Rossi (Ducati) reed in de luwte een bekeken race waarin hij van de elfde startplaats opstoomde naar de vierde plaats aan de finish.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen