dinsdag 23 juli 2024

Mcfadden naar EAB Ten Kate Junior Team

Het EAB Ten Kate Junior Team heeft de samenwerking met Bastien Chesaux verlengd voor het komende Superstock 600 Europees Kampioenschap-seizoen. David Mcfadden (foto boven) zal volgend jaar de kleuren van het Nederlandse team verdedigen in de FIM Cup Superstock 1000.

Zowel Chesaux als het EAB Ten Kate Junior Team hebben hoge verwachtingen na een leerjaar met ups en downs. In 2012 eindigde Chesaux als tiende in het Superstock 600 Europees Kampioenschap, ondanks een pijnlijke polsblessure halverwege het seizoen. Hoogtepunten waren de pole position in de thuisrace van het team op Assen en de eerste podiumplaats voor een Zwitser in de geschiedenis van het Superstock 600 Europees Kampioenschap op Monza.

Mcfadden maakte vorig jaar in de FIM Cup Superstock 1000 een veelbelovende start na jaren van successen in Zuid-Afrika. Doordat hij de circuits van Misano, Aragon, Brno, Portimao en Magny-Cours nu al kent, moet 2013 een stuk makkelijker worden voor de inwoner van Kaapstad. Mcfadden reed afgelopen seizoen ook tijdens de allereerste WK Superbike-race in Moskou. De Zuid-Afrikaan eindigde vorig jaar, hoewel hij de helft van het seizoen miste, als zestiende in de FIM Cup Superstock 1000 en kijkt daarom erg uit naar een volledig seizoen in 2013.

Bastien Chesaux (STK600): “Ik ben erg blij dat ik mijn carrière bij het EAB Ten Kate Junior Team voort kan zetten en ik ben daarom ongelooflijk gemotiveerd voor 2013. Dankzij dit team weet ik nu al dat ik het best mogelijke pakket heb om te strijden voor het Superstock 600 Europees Kampioenschap-podium. Ik ben erg trots en kijk er echt naar uit om alle teamleden weer te ontmoeten tijdens de wintertesten. Ik wil bijzonder graag teameigenaar Ferry Schoenmakers, teammanager Manuel Cappelletti en natuurlijk ook al mijn sponsors bedanken voor deze geweldige mogelijkheid.”


Bastien Chesaux en teammanager Manuel Cappelletti.

David Mcfadden (STK1000): “Het wachten is eindelijk voorbij, ik rij volgend jaar voor het EAB Ten Kate Junior Team en zal daarmee terugkeren in de Honda-familie. Dit keer om te racen met een CBR1000RR Fireblade in de FIM Cup Superstock 1000. In het begin van mijn carrière reed ik motorcross in Zuid-Afrika en werd toen gesponsord door Honda Zuid-Afrika. Ik ben zeer enthousiast om terug te keren bij dit fantastische merk. Ik kijk er erg naar uit om naar Europa te komen en mijn team te ontmoeten. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eerste race in kleuren van het EAB Ten Kate Junior Team te rijden. Ik wil al mijn sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen want ik ben er klaar voor.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen