McGuinness breekt been tijdens NW200

Foto: McGuinness tijdens het Goodwood Festival of Speed

Rider okay en onderweg naar het ziekenhuis. Vanmiddag is 23-voudig TT-winnaar John McGuinness met hoge snelheid gecrasht tijdens de kwalificatieronde van de Nort West 200. Bij dit ongeval heeft ‘McPint’ naar het schijnt zijn been gebroken. Mocht dit waar zijn dan is hij in ieder geval niet fit om over twee weken, tijdens de Isle of Man TT mee te dingen naar de prijzen.

Update 12 mei:
McGuinness heeft bij de crash ook een lastige breuk in zijn scheen- en kuitbeen, drie gebroken ribben en liefst vier gebroken ruggenwervels. Oef..

Ook Guy Martin, ploegmaatje binnen team Honda, ondervindt consequenties van het voorval. Omdat hetniet precies duidelijk is wat er bij McGuinness fout ging, wordt er eerst een uitgebreide analyse van de motorfiets gedaan. Voordat daar de resultaten van binnen zijn wordt er ook op de motor van Martin niet gereden. Hierdoor moet ook hij dus de resterende wedstrijden moeten overslaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.