maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Organisatie klaar voor Classic Demo Nunspeet

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

De Classic Demo die op donderdag 25 mei a.s. (Hemelvaartsdag) op de industrieterreinen Lepelingen I en II in Nunspeet wordt gereden staat goed in de steigers. Vanaf 11.00 uur in de ochtend wordt het circuit gebruikt voor de training en ’s middags wordt van 13.00 uur tot 18.00 uur de “wedstrijd” verreden. Naar verwachting zullen ruim 200 deelnemers op hun klassieke motoren meedoen aan dit opwindende evenement.

De Classic Demo wordt georganiseerd door de Motorclub Nunspeet (MCN) in nauwe samenwerking met de Historisch Motorsport Vereniging (HMV). Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 cc t/m 500 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse. Om het historisch karakter van deze races te garanderen mogen alleen motorfietsen van het bouwjaar 1965 en ouder deelnemen. Voor de zijspan- en 50cc-klasse geldt niet jonger dan 1972. Vele merken van weleer zullen aan de start verschijnen, zoals Kreidler, Eysink, DKW, BMW, Norton, Ducati, Triumph en Matchless. 

De start van het parcours, dat wordt gereden gaat over de Marconiweg, Hullerweg, Galvaniweg en een deel van de Waterweg, is dit jaar bij Kattenberg. 

Al sinds december vorig jaar is een groep vrijwilligers druk in de weer om de organisatie van het evenement in goede banen te leiden. Dit team bestaat uit Lambert en Dian Bonestroo, Rini Wolf, Henk van Koot, Cees Ponsteen en Wilfred Witteveen. De laatste is met zijn schildersbedrijf tevens hoofdsponsor van de Classic Demo. Verder houdt Ger Drost namens de Motorclub Nunspeet (MCN) een oogje in het zeil.

De organisatie meldt veel waardering te hebben voor organisatie zoals Gemeente, Rode Kruis, Politie en Brandweer die bij deze editie nauw betrokken zijn en zich actief opstellen. 

Kinderen welkom
Kinderen zullen dit jaar zeker niet vergeten worden. Voor hen staat naast het horecaplein een 25 meter lange opblaasbare Mega Take-Outbaan opgesteld. 

Het publiek heeft gratis toegang tot dit unieke evenement. Langs de Marconiweg, waar ook start en finish zijn, hebben toeschouwers het beste zicht. Het rennerskwartier komt aan de Waterweg. Ook daar is het publiek welkom om de klassieke machines te bewonderen en met de coureurs een woordje te wisselen.

Liever met de fiets
De organisatoren moedigen het publiek aan vooral op de fiets te komen. Op verschillende plekken langs het circuit zijn fietsenstallingen gerealiseerd. Wie toch met de auto komt kan parkeren op Lepelingen II achter de gemeentewerf. Dit jaar kunnen de bezoekers langs het circuit richting het rennerskwartier en de start lopen.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen