donderdag 28 maart 2024

Melandri wint race 1

Race 1
De eerste race op Portimao is gewonnen door de Italiaan Marco Melandri, het werd een spannend gevecht met Sylvain Guintoli en het verschil tussen de twee rijders toen ze over de finish kwamen was maar 0,007 seconden. Perfect uit de laatste bocht komen was voor de kampioenschap leider niet genoeg om de overwinning voor de neus van Melandri weg te grijpen.

Eugene Laverty moest zich terug trekken uit de wedstrijd in ronde twaalf wegens technische problemen, op dat moment lag hij aan de leiding. Kawasaki-rijder Tom Sykes pakte de laatste podium plek. Hij was de enige rijder van de drie die vanaf de eerste startrij vertrokken, die over de finish kwam. Een vierde plaats was er voor Leon Camier, die zijn beste resultaat van het seizoen behaalde tot nu toe.

Race 2
Moest Laverty zich nog in de eerste race terug trekken uit de wedstrijd, in de tweede race schreef hij de overwinning op zijn naam. Hiermee boekte hij zijn vierde overwinning van het seizoen. In totaal heeft de Ier nu zeven overwinningen behaald tijdens zijn WK Superbike carrière, zes van de overwinningen pakte hij tijdens de tweede race.

De enige coureur die bij kon blijven bij de winnaar, tenminste in het eerste gedeelte van de wedstrijd, was Jonathan Rea. De Pata Honda-rijder werd aan het einde van de race voorbij gereden door Sylvain Guintoli en mocht daardoor plaats nemen op de derde plek van het podium. Door de tweede plaats Sylvain Guintoli boekte het Aprilia team de derde een-twee van het seizoen 2013. De Fransman Guintoli is nog steeds leider in het klassement met 213 punten en hij staat voor op Tom Sykes.

Het zat Sykes tijdens race twee niet mee, nog voordat de wedstrijd begon ging hij onderuit. De Kawasaki-rijder kreeg het nog wel voor elkaar om met zijn motor naar de pits te rijden, vanuit daar zou hij ook de wedstrijd starten. Aan het einde van de eerste ronde moest de Engelsman weer naar binnen, nadat hij weer terug kwam op het circuit, met geen enkele mogelijkheid om nog een top 15 plaats te behalen, liet Sykes een indrukwekkend tempo zien en zetten een nieuw ronde record neer van 1 minuut 42,475.