vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Metcher naar BSB

Eén van de opvallende deelnemers aan de BSB-wedstrijden op Assen, eind september dit jaar, was de Nederlandse Australiër Jed Metcher. Het waarom achter z’n deelname was helder, zo lazen we eerder al in MOTO73: “Het niveau is echt hoog. Zo hoog zelfs dat ik het BSB Assen gebruikte als voorbereiding op mijn SBK-wildcarddeelname van Phillip Island 2015. In het verleden had het IDM deze status, maar die periode is voorlopig voorbij. Veelzeggend is dat een nog net niet fitte James Ellison hier gewoon niet echt meekomt. Twee jaar geleden reed hij nog MotoGP! Dit kampioenschap is echt WK-waardig. Bovendien wordt alles live uitgezonden en dat is voor sponsors zeer interessant.”

Toch hoopte Metcher stiekem op een vaste start in het EK Superstock 1000. En die kans leek er zeker te zijn nadat hij op Magny-Cours een knappe derde plaats pakte op de Nederlandse EAB Racing Team Ducati van Ferry Schoenmakers. “Mijn doel is nog altijd WK Superbike. Afgelopen seizoen was echter erg lastig, met ook nog eens een zware blessure. Gelukkig gaf het EAB Racing Team mij de kans om op Jerez en Magny-Cours te rijden en zo terug te keren in Europa.”

Uiteindelijk werd het dus toch BSB in plaats van Superstock. Het maakt voor de gemoedstoestand van Metcher weinig uit. “Het zal zeker een moeilijk eerste seizoen worden. Ik zal de technische Engelse circuits moeten leren kennen, en het tegelijker tijd opnemen tegen een aantal van de beste en meest ervaren rijders die er zijn. Gelukkig weet John Jameson, de teammanager van PR Racing, wat we nodig hebben voor een succesvol eerste seizoen. Daar hoort uiteraard een uitgebreid testschema bij.”

Opvallend genoeg heeft ook deze deal een Nederlandse insteek. Rob Vennegoor (links op de foto) was namelijk nauw betrokken bij Metcher’s eerdere deelnames op de PR Racing Kawasaki ZX-10R en ook bij deze tweejarige deel had de Australiër veel steun aan de Nederlander. Zo werd op meerdere vlakken kennis, ervaringen en support gedeeld.

 

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen