donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Michael Dunlop pakt tweede TT-zege

Na ronde één was het nog Guy Martin die de wedstrijd leidde, maar eenmaal op stoom ging Michael Dunlop er als een speer voorbij. In de tweede ronde was de Noord-Ier maar liefst dertien seconden sneller dan Martin met een gemiddelde snelheid van 129,709 mijl per uur (208,746 km/u). Uiteindelijk wist hij op de Kawasaki van Paul Bird Motorsport een voorsprong van 18,63 seconden op te bouwen op de nummer twee. Die plek was uiteindelijk voor John McGuinness, die daarmee zijn tweede TT-podium van 2011 scoorde. Guy Martin moest wederom genoegen nemen met de derde plek, evenals in de eerste supersport-race. Vierde werd Keith Amor, terwijl William Dunlop (de broer van Michael) net voor Cameron Donald de vijfde positie wist te bemachtigen. Het verschil tussen beide teamgenoten was slechts 0,48 seconden.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen