Michael Dunlop pakt tweede TT-zege

Na ronde één was het nog Guy Martin die de wedstrijd leidde, maar eenmaal op stoom ging Michael Dunlop er als een speer voorbij. In de tweede ronde was de Noord-Ier maar liefst dertien seconden sneller dan Martin met een gemiddelde snelheid van 129,709 mijl per uur (208,746 km/u). Uiteindelijk wist hij op de Kawasaki van Paul Bird Motorsport een voorsprong van 18,63 seconden op te bouwen op de nummer twee. Die plek was uiteindelijk voor John McGuinness, die daarmee zijn tweede TT-podium van 2011 scoorde. Guy Martin moest wederom genoegen nemen met de derde plek, evenals in de eerste supersport-race. Vierde werd Keith Amor, terwijl William Dunlop (de broer van Michael) net voor Cameron Donald de vijfde positie wist te bemachtigen. Het verschil tussen beide teamgenoten was slechts 0,48 seconden.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.