dinsdag 18 juni 2024

Michael van der Mark kijkt uit naar Assen

Het belangrijkste Nederlandse uithangbord van het WK Superbike, Michael van der Mark, moest de persbijeenkomst aan zich voorbij laten gaan. BMW riep hem namelijk op voor een ingelaste test. Waar werd gereden wilde Michael niet zeggen. TT-perschef Peter Schorer sprak via een videoverbinding met Michael. Hoe kijkt hij terug op de eerste wedstrijden op BMW, na jarenlang voor Yamaha te zijn uitgekomen. ‘We wisten dat er veel werk te doen was met de nieuwe M1000. De afstand naar het podium is nog groot. Misano viel tegen. BMW reageert snel, daarom hebben we nu nieuwe onderdelen om te testen. De doelstelling van BMW is duidelijk: zo snel mogelijk wereldkampioen worden.’

WSBK Assen met meer publiek dan bij TT

Michael is blij dat toeschouwers naar het WK Superbike in Assen mogen komen: ‘Races zonder publiek zijn sfeerloos, met publiek is er wel weer sfeer.’

Het WK Superbike is van 23-25 juli op het TT Circuit Assen, met kwalificaties op vrijdag en zaterdagmorgen en races op zaterdagmiddag en zondag. De taluds zijn afgesloten, alle toeschouwers kunnen een plekje zoeken op de tribunes.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen