13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Michael van der Mark wint!

Alle ogen waren dit weekend gericht op Michael, de Pata Honda-rijder kon voor een mooie sensatie gaan zorgen op het TT circuit in Assen. De Rotterdammer maakte alle verwachtingen waar, want hij behaalde zijn eerste WK Supersport overwinning en liet het Wilhemus klinken over de Drentse heide.

Kawasaki-rijder Kenan Sofuo?lu neemt na de start van de race de leiding, gevolgd door Florian Marino en Michael van der Mark. In de tweede ronde is het Michael die de koppositie overneemt na een foutje van Sofuo?lu, de Turk valt terug naar een zesde plaats. In de vijfde ronde komt Kenan Sofuo?lu nog wel terug naar de derde plek, maar met nog zes ronden te rijden moet hij de pits in met technische problemen en is zijn wedstrijd afgelopen. Van spanningen is bij Van der Mark niks te merken en hij rijdt steeds verder weg van Florian Marino. Uiteindelijk komt de Nederlander met een voorspong van maar liefst 9,49 seconden over de finish. Florian Marino en Jules Cluzel maken het podium compleet. Pepijn Bijsterbosch komt als zestiende over de streep, Tony Coveña moest genoeg nemen met plek 21 door een valpartij.

Michael van der Mark staat nu tweede in het klassement met 45 punten, hij heeft een achterstand van vier punten op nummer een Florian Marino(49 punten). Die achterstand is te danken aan de valpartij in zijn eerste race op Phillip Island, hoewel hij vorige race met een tweede plek op Aragon veel goedmaakte. Het is voor Team Ten Kate de eerste WK Supersport-overwinning sinds de zege van Fabien Foret op Imola in 2011.

In de perstoespraak na afloop van de race zagen we een opgetogen Van der Mark. Zijn zege voor eigen publiek liet hem duidelijk niet onemotioneel en met name die laatste vier ronden was hij zich heel bewust van het enorme gejuich dat van de tribunes opsteeg en dat enhousiasme was iets wat hem simpelweg kippenvel gaf. Prachtig toch?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen