13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mika Ahola overleden

Afgelopen zondag is de Finse enduroheld Mika Ahola overleden aan de gevolgen van een trainingscrash. Ahola kwam ongeveer een maand geleden ten val toen hij aan testen was met de nieuwe Jotagas. De 37-jarige volksheld liep daarbij inwendige verwondingen op. Zondagavond werd met spoed een nier verwijderd maar ondanks deze ingreep overleed Ahola kort daarna.

Ahola werd met name bekend vanwege zijn successen op Honda. Eind vorig jaar schreef hij historie door als eerste wereldkampioen te worden in alle belangrijke enduro-klassen (E1, E2 en E3). Het was zijn vijfde opeenvolgende titel. Daarnaast kende hij ook onder andere veel successen in de ISDE (International Six Days Enduro) met Finland.

In eerste instantie zou Ahola twee jaar gaan rijden voor Jotagas maar hij besloot rond oud en nieuw te stoppen. Helaas sloeg kort daarna het noodlot keihard toe in een Spaans ziekenhuis.

Foto: hondaproracing.com
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen