Mika Ahola overleden

Afgelopen zondag is de Finse enduroheld Mika Ahola overleden aan de gevolgen van een trainingscrash. Ahola kwam ongeveer een maand geleden ten val toen hij aan testen was met de nieuwe Jotagas. De 37-jarige volksheld liep daarbij inwendige verwondingen op. Zondagavond werd met spoed een nier verwijderd maar ondanks deze ingreep overleed Ahola kort daarna.

Ahola werd met name bekend vanwege zijn successen op Honda. Eind vorig jaar schreef hij historie door als eerste wereldkampioen te worden in alle belangrijke enduro-klassen (E1, E2 en E3). Het was zijn vijfde opeenvolgende titel. Daarnaast kende hij ook onder andere veel successen in de ISDE (International Six Days Enduro) met Finland.

In eerste instantie zou Ahola twee jaar gaan rijden voor Jotagas maar hij besloot rond oud en nieuw te stoppen. Helaas sloeg kort daarna het noodlot keihard toe in een Spaans ziekenhuis.

Foto: hondaproracing.com
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.