maandag 15 juli 2024

Mirjam Pol aan de start nieuwe Spaanse Baja

Vrijdag 14 april start de Baja TT Dehesa Extremadura, een nieuwe wedstrijd die door de organisatie van de FIM Bajas World Cup 2023 aan het bomvolle programma toegevoegd is. Na twee wedstrijden in het Midden Oosten zullen meer dan 70 rijders de strijd aangaan met elkaar en het terrein in het zuiden van Spanje.

Anne van Galen: het verhaal van deze vrouw en de bocht in de achtergrond

Super Woman?

Mirjam Pol is één van de 20 rijders die aan de start staan van deze Baja als onderdeel van het FIM Bajas World Cup (16 motorrijders en 4 quadrijders). 
De organisatie presenteerde haar onlangs enthousiast in de media: ’Super Woman Mirjam Pol – who was the first woman to stand on the podium in Qatar last month – will be hoping to challenge both in the overall rankings and in her Women’s category’. 
De lat wordt dus hoog gelegd voor de Nederlandse. De aankomende dagen zal duidelijk worden of zij haar favorietenrol waar kan maken of dat zij haar meerdere zal moeten erkennen in haar concurrenten uit Spanje en Koeweit.

Het programma van de Baja TT Dehesa Extremadura 2023

Na de administratieve en technische controles op 14 april beginnen de rijders de wedstrijd met een proloog van bijna 6km in Badajoz, in de streek van El Pico, om vervolgens over de grens in Portugal te hergroeperen in de stad Elvas. 

Op zaterdag 15 april gaat de eerste etappe van start in Alconchel en voert door de gebieden Higuera de Vargas, Zahínos, Oliva de la Frontera en Valencia del Mombuey in een openingsetappe (SS1) van 130km, voorafgaand aan de assistentie-stop en een tweede etappe van 200km in de middag. 

De tweede wedstrijddag, zondag 16 april, is verdeeld in twee specials van in totaal 155km over het parcours rondom Santa Marta en Solana de los Barros. 
Waarna aan het einde van de dag het podium en de prijsuitreiking volgt. Of Mirjam Pol op dat podium staat zal dan duidelijk zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen