dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Misano wordt Marco Simoncelli Circuit

Hoe en wat precies is nog onduidelijk maar het staat zo goed als vast dat het Misano World Circuit binnenkort het Marco Simoncelli Circuit heet. Dit heeft de directie van de baan vlakbij Coriano, de woonplaats van Simoncelli, bekend gemaakt. Makkelijk was de keuze echter niet en dat had niet alleen te maken met het verdriet vanwege het overlijden van Simoncelli.

Vorig jaar kwam op Misano Shoya Tomizawa om het leven in een vergelijkbare crash als die van Simoncelli. Ook Tomizawa viel op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en werd aangereden. Daarnaast woonde Daijiro Kato, die in 2003 op Suzuka verongelukte, vlakbij het circuit. Uiteindelijk werd toch unaniem besloten het circuit een bijzondere naam te geven. Vast staat de GP van Misano in 2012 een zeer bijzondere zal zijn.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen