Misano wordt Marco Simoncelli Circuit

Hoe en wat precies is nog onduidelijk maar het staat zo goed als vast dat het Misano World Circuit binnenkort het Marco Simoncelli Circuit heet. Dit heeft de directie van de baan vlakbij Coriano, de woonplaats van Simoncelli, bekend gemaakt. Makkelijk was de keuze echter niet en dat had niet alleen te maken met het verdriet vanwege het overlijden van Simoncelli.

Vorig jaar kwam op Misano Shoya Tomizawa om het leven in een vergelijkbare crash als die van Simoncelli. Ook Tomizawa viel op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en werd aangereden. Daarnaast woonde Daijiro Kato, die in 2003 op Suzuka verongelukte, vlakbij het circuit. Uiteindelijk werd toch unaniem besloten het circuit een bijzondere naam te geven. Vast staat de GP van Misano in 2012 een zeer bijzondere zal zijn.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.