dinsdag 25 juni 2024

Molenaar NSF100 Cup: dit zijn de talenten van de toekomst

De Molenaar NSF100 Cup rond in 2023 alweer het vijftiende seizoen af en is nog altijd springlevend. Op zaterdag 7 oktober vieren we deze mijlpaal op de TT Junior Track in Assen. We blikken alvast terug op een periode waarin we kennismaakten – en kennismaken – met vele jonge racetalenten.

Al bijna 15 jaar is de Molenaar NSF100 Cup de klasse in Nederland waarin jonge coureurs een eerlijke kans krijgen zich te ontwikkelen. De klasse werd in 2009 in het leven geroepen door Arie en Carla Molenaar, aanvankelijk omdat het steeds lastiger werd om Nederlandse coureurs voor hun grand prix-raceteam te vinden. En meteen was het raak, want de eerste drie kampioenen werden Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneyder. Ook in de jaren daarna zijn er meerdere kampioenen vanuit de Molenaar NSF100 Cup doorgestroomd naar races op WK-niveau, zoals Walid Khan, Robert Schotman en Victor Steeman, waar we afgelopen jaar helaas veel te vroeg afscheid moesten nemen. Nog mooier is dat je ook zonder kampioen te worden in de NSF100 Cup het heel ver kunt schoppen. Vraag dat Jeffrey Buis maar, die in het seizoen 2014 en 2015 net naast het podium greep maar in 2020 wel mooi wereldkampioen werd in het WorldSSP300. Dit seizoen is het JayJay den Hoed die – op dit moment – de beste papieren heeft en in het weekend van 7 en 8 oktober zijn best zal doen om de titel van Luuk de Vries over te nemen. We zien in 2023 na een aantal jaren van afwezigheid ook weer een meid in actie: Melaney Buis, het jongere zusje van Jeffrey. Er volgt nog een wedstrijddag op kartcircuit De Landsard in Veldhoven op zaterdag 16 september en het vijftiende seizoen wordt afgesloten in het weekend van 7 en 8 oktober op de TT Junior Track in Assen. Toegang voor publiek is altijd gratis en echt meer dan de moeite waard! Meer informatie: www.nsf100championship.nl.


‘Geloven in het concept, toewijding en transparantie is de basis. Duidelijke afspraken maken en die ook nakomen, niet alleen naar de coureurs en hun ouders maar ook naar onze partners. We vinden het belangrijk om geen valse verwachtingen te scheppen. We geloven in het kunnen van de jonge coureurs en dankzij onze jarenlange ervaring in de wegracewereld weten we dat we ze veel kunnen bijbrengen. Zowel op de baan, waar we aan de rijtechniek werken, als naast de baan. Niet alleen discipline, maar ook fysiek en mentaal goed in je vel zitten is immers minstens zo belangrijk.’

Carla Molenaar over het succes van de Molenaar NSF100 Cup


Inschrijving Molenaar NSF100 Cup 2024 geopend

Ben je tussen de 9 en 13 jaar en heb je ervaring op twee (of meer) wielen? Schrijf jezelf dan snel in voor de selecties van de Molenaar NSF100 Cup 2024 en zet een stapje in de goede richting om motorcoureur op het allerhoogste niveau te worden! De selecties bestaan onder andere uit een persoonlijk gesprek en het toetsen van je rijvaardigheid op de TT Junior Track in Assen. Inschrijven kan via www.nsf100championship.nl/inschrijven. Doen!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen