woensdag 8 februari 2023

Mooie woorden na GP India

Sebastian Vettel sprak na afloop van zijn elfde overwinning van het seizoen van gemengde gevoelens. De Red Bull-coureur won de eerste Grand Prix van India, maar stond tegelijk stil bij de dood van Marco Simoncelli en Dan Wheldon.

Vettel: “Dit is een fantastisch resultaat voor Red Bull en Renault. Wel houd ik gemengde gevoelens over aan de afgelopen weken. We hebben namelijk twee kameraden verloren. Persoonlijk kende ik Wheldon niet, maar hij was een grote naam in onze wereld. Marco Simoncelli leerde ik begin dit jaar kennen, hij was een geweldig persoon. We weten dat we risico’s nemen als we gaan racen, bidden dat er niets gebeurt maar soms worden we helaas aan de risico’s herinnerd. Onze gedachten zijn bij hun.”

Ook Button stond, net als Vettel, nog een keer stil bij de fatale ongelukken van Wheldon en Simoncelli. “De laatste twee weken waren erg moeilijk voor de racewereld met de twee dodelijke ongelukken. Dan kende ik persoonlijk. Het lijkt mij daarom mooi om de eerste Grand Prix van India op te dragen aan hem en natuurlijk ook aan Simoncelli. Ook hij was een super getalenteerde coureur. Ik vond het fantastisch om naar hem te kijken. We moeten dit aan hun opdragen.”

Fernando Alonso liet het volgende erover weten. “Dit waren treurige weken voor de gemotoriseerde sport. We raceten vandaag voor Marco Simoncelli en Dan Wheldon. Ik zal deze twee coureurs altijd met waardering herinneren.”

Bron: Formule1.nl
Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen