Mooie woorden na GP India

Sebastian Vettel sprak na afloop van zijn elfde overwinning van het seizoen van gemengde gevoelens. De Red Bull-coureur won de eerste Grand Prix van India, maar stond tegelijk stil bij de dood van Marco Simoncelli en Dan Wheldon.

Vettel: “Dit is een fantastisch resultaat voor Red Bull en Renault. Wel houd ik gemengde gevoelens over aan de afgelopen weken. We hebben namelijk twee kameraden verloren. Persoonlijk kende ik Wheldon niet, maar hij was een grote naam in onze wereld. Marco Simoncelli leerde ik begin dit jaar kennen, hij was een geweldig persoon. We weten dat we risico’s nemen als we gaan racen, bidden dat er niets gebeurt maar soms worden we helaas aan de risico’s herinnerd. Onze gedachten zijn bij hun.”

Ook Button stond, net als Vettel, nog een keer stil bij de fatale ongelukken van Wheldon en Simoncelli. “De laatste twee weken waren erg moeilijk voor de racewereld met de twee dodelijke ongelukken. Dan kende ik persoonlijk. Het lijkt mij daarom mooi om de eerste Grand Prix van India op te dragen aan hem en natuurlijk ook aan Simoncelli. Ook hij was een super getalenteerde coureur. Ik vond het fantastisch om naar hem te kijken. We moeten dit aan hun opdragen.”

Fernando Alonso liet het volgende erover weten. “Dit waren treurige weken voor de gemotoriseerde sport. We raceten vandaag voor Marco Simoncelli en Dan Wheldon. Ik zal deze twee coureurs altijd met waardering herinneren.”

Bron: Formule1.nl
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?