donderdag 18 april 2024

Moto2 Italië: Pedro Acosta jongste Moto2-winnaar

Het duurde iets langer dan verwacht. Maar na zeven enigszins ongelukkig verlopen Moto2-optredens (met onder andere elf valpartijen) was het op het juist technisch moeilijke circuit van Mugello raak voor Pedro Acosta. Nadat de Spaanse Moto3-wereldkampioen woensdags in Italië zijn achttiende verjaardag had gevierd, kroonde hij zich er op zondag tot jongste Moto2-winnaar uit de geschiedenis. De Red Bull KTM Ajo-coureur bevestigde daarmee nog weer eens hoe zo’n groot talent hij wel is. In de race trachtte Aron Canet zijn jonge landgenoot te volgen. Dat liep fout af, omdat hij onderuit ging. WK-koploper Celestino Vietti leek voor eigen publiek naar een podiumplaats te rijden tot zijn Kalex, beter gezegd het Triumph-blok van zijn machine, de geest gaf. Uiteindelijk werd Joe Roberts verrassend tweede. De Amerikaan werd gevolgd door Ai Ogura. Door de bij de derde plaats horende zestien punten is de Japanner in de tussenstand op gelijke hoogte gekomen met leider Vietti. Beide coureurs hebben nu 108 punten.

Moto2 Frankrijk: Augusto Fernandez wint na val Acosta

Na een goede start viel Bo Bendsneyder tijdens het getrek en geduw in de eerste bochten terug naar de tweeëntwintigste plaats. Het weerhield de Rotterdammer er niet van om zich terug te knokken naar een uiteindelijk elfde positie op iets meer dan vijftien seconden van winnaar Acosta. Zo scoorde Bendsneyder voor de zevende keer in acht races WK-punten. Terwijl Barry Baltus als zestiende net naast het laatste puntje greep, werd diens RW Racing GP-teamgenoot Zonta van den Goorbergh bij zijn eerste Moto2-optreden op Mugello 21e. De jonge coureur uit Breda verloor tijdens de 21 ronden 35 seconden op de winnaar.

Fotografie: MotoGP.com, 2Snap en teams

Uitslag Moto2 Italië

1. Pedro Acosta (E), Kalex;
2. Joe Roberts (USA), Kalex;
3. Ai Ogura (J), Kalex;
4. Tony Arbolino (I), Kalex;
5. Augusto Fernandex (E), Kalex;
11. Bo Bendsneyder (NL), Kalex;
16. Barry Baltus (B), Kalex;
21. Zonta van den Goorbergh (NL), Kalex.

WK-stand (na 8 van 21 races)

1. Celestino Vietti (I), Kalex, 108 punten;
2. Ogura, 108;
3. Aron Canet (E), Kalex, 89;
4. Roberts, 86;
5. Arbolino, 83;
12. Bendsneyder, 41;
19. Baltus, 15.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen