MOTO3: Primeurs

De Moto3-race op de Red Bull Ring begon en eindigde met een primeur voor de Pierer Mobility AG. In de thuisrace mocht het Oostenrijke concern namelijk voor het eerst met haar drie motormerken KTM (Deniz Öncü), GasGas (Sergio Garcia) en Husqvarna (Romano Fenati) van de eerste startrij vertrekken. De merken finishten ook in deze volgorde. Met dien verstande dat de winnende KTM niet werd bestuurd door Deniz Öncü maar door Pedro Acosta, die zo alweer zijn vijfde zege in zijn eerste GP-seizoen mocht bijschrijven. Öncü ging als eerste Turkse coureur in een GP-race vanaf pole position van start. Maar ...
De Moto3-race op de Red Bull Ring begon en eindigde met een primeur voor de Pierer Mobility AG. In de thuisrace mocht het Oostenrijke concern namelijk voor het eerst met haar drie motormerken KTM (Deniz Öncü), GasGas (Sergio Garcia) en Husqvarna (Romano Fenati) van de eerste startrij vertrekken. De merken finishten ook in deze volgorde. Met dien verstande dat de winnende KTM niet werd bestuurd door Deniz Öncü maar door Pedro Acosta, die zo alweer zijn vijfde zege in zijn eerste GP-seizoen mocht bijschrijven. Öncü ging als eerste Turkse coureur in een GP-race vanaf pole position van start. Maar zo ver kwam het niet. Net als een aantal andere coureurs koos hij ervoor om na de bezichtigingsronde te wisselen van regenbanden naar slicks. De baan was namelijk nat, maar droogde ook op. Öncü had de pech dat het wisselen van wielen te lang duurde, waardoor hij uit de pitstraat moest vertrekken. Hij werd helemaal kansloos voor een hoge klassering toen bleek dat het toch beter was geweest om op regenbanden te vertrekken. Dat deden de uiteindelijk hoogste vijf geklasseerden wel. De strijd om de zege ging tussen de nummers één en twee in de tussenstand van de titelstrijd, de Spanjaarden Pedro Acosta en Sergio Garcia. Tijdens een fel gevecht wist Acosta zijn landgenoot in de laatste ronde te passeren. Daarna schoof Garcia ook nog eens onderuit. De GasGas-coureur pakte zijn machine snel weer op. Omdat zijn voorsprong op de nummer drie, Romano Fenati, aanzienlijk was finishte de Spanjaard toch nog als tweede. Wel zag hij zijn achterstand in de titelstrijd ten opzichte van Acosta groeien tot 53 punten. UITSLAG MOTO3 STIERMARKEN 1. Pedro Acosta (E), KTM2. Sergio Garcia (E), GasGas3. Romano Fenati (I), Husqvarna4. Jaume Masia (E), KTM5. Ayumu Sasaki (J), KTM. WK-stand (na 10 races): 1. Acosta, 1832. Garcia, 1303. Fenati, 964. Dennis Foggia (I), 865. Masia, 85

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?