Moto2 Verenigde Staten: Raul Fernandez doet goede zaken

Voor de GP op het Circuit of the Americas leek Remy Gardner onbedreigd op de wereldtitel af te stevenen. 34 punten voorsprong had hij op zijn KTM-teamgenoot Raúl Fernández. Beiden steken op dit moment boven hun concurrenten uit. Met nog vier races te gaan mocht Fernández ze allemaal winnen, met telkens een tweede plaats zou de wereldtitel toch wel naar de Australiër gaan. Dit scenario tekende zich in de beginfase van de race inderdaad af, maar Gardner leek zich niet zo goed te realiseren dat een tweede plaats voldoende zou zijn. Hij kon het kennelijk niet aanzien ...
Voor de GP op het Circuit of the Americas leek Remy Gardner onbedreigd op de wereldtitel af te stevenen. 34 punten voorsprong had hij op zijn KTM-teamgenoot Raúl Fernández. Beiden steken op dit moment boven hun concurrenten uit. Met nog vier races te gaan mocht Fernández ze allemaal winnen, met telkens een tweede plaats zou de wereldtitel toch wel naar de Australiër gaan. Dit scenario tekende zich in de beginfase van de race inderdaad af, maar Gardner leek zich niet zo goed te realiseren dat een tweede plaats voldoende zou zijn. Hij kon het kennelijk niet aanzien dat Fernández wel heel gemakkelijk afstand van hem nam. Daardoor zette Gardner net iets te fel aan en schoof onderuit. Einde race voor hem. Het kampioenschap is uiteraard nog niet uit zicht, want hij leidt nog altijd, maar het verschil met Fernández is geslonken tot slechts negen punten. RF25 maakte geen fouten en reed onbedreigd naar de zege, zijn zevende van dit seizoen. Tien jaar geleden won Marc Márquez als debutant in de Moto2 zeven races. Met nog drie races voor de boeg is de kans aanzienlijk dat Fernández dit record alleen in handen krijgt. De eerste titel van dit jaar heeft Fernández al binnen, want hij is nu al Rookie of the Year. Na het wegvallen van Gardner reed Fabio Di Giannantonio eenzaam op de tweede plaats. Er was geen uitzicht op meer, maar er was ook geen bedreiging van achteren. Marco Bezzecchi moest nog wel even zijn best doen om de derde plaats vast in handen te krijgen. Voor eigen publiek reed Cameron Beaubier een zeer sterke wedstrijd. De vijfde plaats was zijn beste prestatie tot nu toe. Bo Bendsneyder startte het Amerikaanse weekend op een enigszins natte baan met een tweede plaats in FP1. Op de droge baan viel hij ver terug en dat leverde hem slechts de 23e startplaats op in een veld van 28 rijders. In de race zat hij in een groepje dat steeds dichter de vijftiende plaats naderde. Als veertiende kwam Bo over de finish, maar hij werd een plaats teruggezet omdat hij in de slotronde net even buiten de baan was geraakt. Uitslag Moto2 Verenigde Staten 1. Raúl Fernández (E), Kalex.2. Fabio Di Giannantonio (I), Kalex;3. Marco Bezzecchi (I), Kalex;4. Augusto Fernández (E), Kalex;5. Cameron Beaubier (USA), Kalex;15. Bo Bendsneyder, Kalex. WK-stand (na 15 van 18 races) 1. Remy Gardner (AUS), Kalex, 271;2. R. Fernández, 262;3. Bezzecchi, 206;4. Sam Lowes (GB), Kalex, 140;5. A. Fernández, 131;15. Bendsneyder, 41. Moto2 Aragón & San Marino: Red Bull KTM Ajo-team wereldkampioen

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?