maandag 15 april 2024

MOTO73 Sportheld van het Jaar krijgt prachtige bevestiging

Hoewel 2019 een waanzinnig sportjaar was voor Nederland, is er maar een sportheld voor ons. Glenn Coldenhoff! Eerst die verschrikkelijke blessure, toen de weg terug, de GP-zeges, de derde plek in de MXGP-eindstand en vooral die dubbele manche-zege tijden de Motocross of Nations. Iets dat hij ook al flikte tijdens de MXoN in Amerika in 2018. Dan ben je niet zomaar een held, maar een echte superheld.

De oplettende MOTO73-lezer zal deze tekst ongetwijfeld herkennen uit de laatste editie van vorig jaar. En heel veel MOTO73-lezers waren het met ons eens, zo bleek uit de vele reacties die we hierop kregen. Maar niet alleen lezers, ook de KNMV is het er gelukkig mee eens.

Voor het eerst

Tijdens het KNMV Motorsportgala heeft Coldenhoff namelijk voor de eerste keer in zijn carrière de Hans de Beaufortbeker gekregen. In Schouwburg Amphion in Doetinchem ontving Coldenhoff de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandse motorsport van legende Joël Smets.

Glenn Coldenhoff: “Dit is toch de grootste prijs in de Nederlandse motorsport. Ik kom hier al vele, vele jaren. Er staan grote namen op de lijst met winnaars. Ik ben heel vereerd deze prijs te krijgen. Het is een heel zwaar jaar geweest, met een zware blessure. Er waren heel veel slechte dagen, dat ik echt negatief dacht. Het was een zware tijd, ook voor de mensen om mij heen. Mijn vriendin stond altijd voor mij klaar, net als mijn team Standing Construct. En om dan het seizoen zo samen af te sluiten… Heel speciaal. En nu op naar een nog beter jaar!”

Ook de Ben Majoortrofee kwam bij de juiste persoon terecht. De titel in het Europees Kampioenschap Motocross 250cc, derde in de eindstand van Dutch Masters of Motocross, derde in de MX2 bij een gastoptreden tijdens de Grand Prix van Turkije en een reserveplek in het gouden MXoN-team: wat een jaar voor de pas negentienjarige Roan van de Moosdijk. Hij ontving daarom, uit handen van FIM-directeur Tony Skillington, volkomen terecht de Ben Majoortrofee voor talent van het jaar.

De Baansporttrofee ging naar Stichting Motorsport Roden terwijl Roelof Waninge het Motorsporthart ontving (een ereprijs voor bijzondere inzet binnen de motorsport).

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen