Een andere stem bij MotoGP op TV

Veel motorracesport wordt komend weer seizoen live uitgezonden op Eurosport. Voor wat betreft de MotoGP: niet alle trainingen, maar in ieder geval wel alle kwalificaties en races zijn te zien op TV. Voor zover niets nieuws onder de zon. Wat wel verandert voor aankomend seizoen zijn de stemmen die de wedstrijden van commentaar voorzien. In 2017 is dit weer de  vertrouwde stem van Frank Weeink. Naast hem schuift aan ex-coureur Kervin Bos. 

Waar we ons ook op verheugen is het stemgeluid van Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh dat indringend de woonkamer binnenkomt wanneer Bo Bendsneyder een podium (of beter nog: een overwinning) pakt. Zij voorzien namelijk de Moto2 en Moto3 van commentaar en dus niet meer de MotoGP. Samantha van Wijk verzorgt weer de interviews en reportages met de coureurs op het circuit. 

Ook in het WK Superbike wordt het spannend. Het is namelijk voor het eerst dat het WK Superbike gebruikmaakt van de nieuwe startopstelling. De eerste drie van race één stellen zich op in rij drie. Huh, hoe zat dat ook alweer?  Lees het hier nog rustig na.  Veel WK Superbike-races zijn live te volgen op Eurosport. Hoeveel dat er zijn moeten we nog afwachten. In ieder geval kun je dus komend weekend op Phillip Island live volgen, met zaterdag 25 februari 2017 om 05:00 de eerste race. In het WSBK geeft Iwan van der Valk komend seizoen het commentaar.

Niet alleen de MotoGP (en Moto2 en Moto3) en het WK Superbike zijn te zien op Eurosport. Ook zendt het kanaal het British Superbike uit. Met 31 maart de eerste ronde op Donington Park. Daarnaast is ook het WK’s Endurance te zien (vanaf 15 april, 24 Uur van Le Mans) en de MXGP (vanaf 25 februari, in Qatar). Van de laatste klassen zullen niet alle rondes volledig live worden uitgezonden, maar wel grotendeels. Via de Eurosport Player is wel alles online te volgen. Hiervoor heb je dan wel een abonnement nodig. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.