MotoGP-kalender aangepast

De volgorde van de drie overzeese MotoGP-races is aangepast, de data blijven echter gelijk. Motegi (12 oktober) is nu de eerste van de drie opeenvolgende wedstrijden, Sepang (26 oktober) de laatste. Phillip Island (19 oktober) is nu de middelste.

Verder heeft de FIM, natuurlijk samen met Dorna, Jerez de la Frontera bevestigd als eerste race in Europa. Overigens is de verwachting dat Brazilië van de kalender zal verdwijnen, Aragon wordt in dat geval een week later verreden.

MotoGP-kalender 2014
23 maart Qatar – Losail (avondrace)
13 april Amerika – Austin
27 april Argentinië – Termas de Rio
4 mei Spanje – Jerez de la Frontera

18 mei Frankrijk – Le Mans
1 juni Italië – Mugello
15 juni Catalonië – Barcelona
28 juni Nederland – Dutch TT

13 juli Duitsland – Sachsenring
10 augustus Indianapolis – GP Indianapolis
17 augustus Tsjechië – Brno
31 augustus Engeland – Silverstone

14 september San Marino – Misano
21 september Aragon – Motorland Aragon
28 september Brazilië – Brasilia (afhankelijk van circuithomologatie)
12 oktober Japan – Motegi

19 oktober Australië – Phillip Island
26 oktober Maleisië – Sepang
 9 november Valencia – Ricardo Tormo

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.