20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Schitterend boek over Agostini

Tijdens de GP van San Marino was het exact vijftig jaar geleden dat Giacomo Agostini zijn GP-debuut maakte. Dat deed de Italiaan op 15 september 1963 en het gebeurde op het circuit van Monza. Op een Morini reed Agostini in de 250cc aan de leiding tot hij uitviel door machinepech. Ter gelegenheid van dit historische moment (‘50 jaar na dato’) en vooral vanwege de lange en indrukwekkende racecarrière van ‘Ago’ werd er in Misano een prachtig boek met als titel ‘Giacomo Agostini, immagini di una vita’ (Giacomo Agostini, een leven in foto’s) gepresenteerd.

Het 208 pagina’s omvattende boekwerk geeft een prachtig beeld van Agostini’s carrière als coureur en teammanager plus dat van zijn privéleven. Verreweg het grootste gedeelte van de foto’s (220 in zwart-wit en 140 in kleur) is afkomstig uit Agostini’s eigen collectie en is nog nooit gepubliceerd. De tekst van het boek over de meest succesvolle motorcoureur aller tijden (vijftien wereldtitels en 122 GP-zeges) is in het Italiaans en het Engels. De prijs bedraagt van het boek bedraagt 42.50. Bestellen kan onder andere via www.autonetcarbooks.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen