MotoGP kwalificatie op de schop

De startopstelling van de MotoGP zal in 2013 anders worden bepaald dan in de voorgaande jaren. De drie vrijetrainingen zoals die nu bekend zijn blijven ongewijzigd, maar de tijden die daar uit voortkomen zijn volgend jaar bepalend voor de kwalificatie.

De kwalificatie duurt nu nog een uur, maar dat wordt opgesplitst in twee kwalificaties van een kwartier en een extra vierde training die verder geen invloed heeft op de kwalificatie zelf.
 
De tien snelste rijders uit de trainingen neem deel aan de tweede kwalificatie, waarin ze binnen vijtien minuten een snelle tijd op de klok moeten zetten. Alle andere rijders  nemen deel aan de eerste kwalificatie die net zo lang duurt. De twee snelste uit de eerste kwalificatie rijden ook mee in de tweede kwalificatie.
 
In totaal rijden twaalf rijders om de eerste twaalf plaatsen van de startopstelling. De rijders die niet tot de twee snelste behoren in de eerste kwalificatie zullen op de grid plaatsnemen op positie dertien en daaropvolgend aan de hand van de tijden uit de eerste kwalificatie.
 
Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.