Rijden in de zandbak

De Rally van Marokko is vandaag van start gegaan met een etappe van 313 kilometer. Afgelopen vrijdag zijn Henk Knuiman en Sjaak Martens afgereisd naar Marokko. Na een goede vlucht, had het stel nog een flinke taxirit van 350 kilometer naar het hotel naar het hotel voor de boeg. Lekker fris aankomen zat er dus niet in.

De motor is op zaterdag getest, waarbij gelet werd op de afstelling van de motor en het rijden door de duinen. Voor zondagochtend stonden de technische en administratieve keuring op het programma, daarna hebben Henk en  Sjaak een navigatietraining in de duinen afgewerkt. In de middag zijn de motoren klaargemaakt, wat ruim drie uur in beslag nam.
 
Vlak voor het eten stonden de twee heren nog voor een verrassing. Waar het normaal gesproken droog is viel nu regen, iets wat je niet snel verwacht in Marokko.
 
Henk Knuiman:´Voor mij is dit een voorbereiding op Dakar. Het wordt een zware wedstrijd. Het roadbook liet al zien dat het moeilijk zal gaan worden. Morgen hebben we een proef van 275 kilometer. Ik ga voorzichtig van start en zal met het hoofd erbij rijden’.
 
Foto: HSF Logistics Henstek Rally Team
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.