zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘MotoGP-team Ducati richt zich op 2012’

Hoewel niemand binnen Ducati iets officieels erover wil of mag zeggen, heeft het huidige MotoGP-seizoen niet meer de eerste prioriteit voor de mannen uit Borgo Panigale. Op Assen zal Valentino Rossi namelijk rijden met een GP11.1. Dit klinkt behoorlijk futuristisch en dat is het eigenlijk ook wel.

Kort samengevat, Ducati is begonnen met het testen van het nieuwe frame dat volgend jaar z’n opwachting moet maken en Assen is klaarblijkelijk een uitgelezen testmogelijkheid. Ook de 2012-versnellingsbak, met een vergelijkbaar systeem als op de Honda van Casey Stoner en consorten, wordt komend weekend voor het eerst gebruikt door Rossi.

Nicky Hayden moet nog tot Laguna Seca wachten op de GP11.1. Volgens Ducati omdat dit beter uitkomt met motorblokkenschema, volgens ons omdat hij niet naar de naam Rossi luistert. Wel krijgt de Amerikaan dit weekend een aantal kleine frame-updates.

Vreemd is de stap van Ducati overigens niet. De kans dat ze dit jaar nog serieus meegaan doen om de prijzen wordt per GP kleiner. Daarnaast zijn er niet zoveel testmogelijkheden. Vanwege de grote reglementswijzigingen volgend jaar is echter elke kilometer meegenomen. En als laatste, pas tijdens een wedstrijd kun je echt kijken of alles werkt en waar je precies staat. Vraag dat maar aan wintertestkoning Suzuki…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen