Motorrijder Pierre Cherpin overleden na val in Dakar Rally

Motorrijder Pierre Cherpin is op 52-jarige leeftijd overleden. De Fransman is donderdag bezweken aan de verwondingen die hij vorige week in de zevende etappe van de Dakar Rally 2021 opliep bij een zware crash.

In de zevende Dakar-etappe ging het voor Pierre Cherpin mis na 178 kilometer. De Husqvarna-rijder kwam hard ten val en raakte bewusteloos. Cherpin werd bewusteloos gevonden, waarna hij in het ziekenhuis in Sakaka een operatie moest ondergaan omdat hij ernstig hoofdletsel had opgelopen. In de afgelopen dagen was zijn situatie stabiel en werd hij van Sakaka naar Djedda gebracht.

Motorcoureur Paul Spierings redt leven collega in Dakar Rally

Vanuit Djedda zou Cherpin naar het ziekenhuis van Lille worden gevlogen. Tijdens die vlucht overleed de Fransman, die voor de vierde keer meedeed aan de Dakar Rally, aan zijn verwondingen. Een reanimatie tijdens de vlucht mocht niet meer baten.

Pierre Cherpin

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?