dinsdag 16 april 2024

Motorcoureur Paul Spierings redt leven collega in Dakar Rally

In de vierde etappe van de Dakar Rally beleefde motorcoureur Paul Spierings woensdag een heftig moment dat hem nog lang zal blijven heugen. De 33-jarige Spierings uit St. Michielsgestel zag zijn Indiase collega-coureur Chunchunguppe Shivashankar Santosh levenloos op de grond liggen, stopte om hem te reanimeren en redde daarmee zijn leven.

“Gerini stond op en rende meteen naar Santosh toe. Ik heb mijn motor er dwars voor gezet en de alarmknop ingedrukt. Toen ben ik er ook naartoe gerend en hebben we die jongen samen gereanimeerd. Na vijftien minuten kwam de helikopter en gaven we hem over. Op dat moment zat er gelukkig weer leven in en voelde ik zijn polsslag.”

Dakar 2021: de geheimen van de 43e editie

De 37-jarige CS Santosh werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Riyadh waar hij volgens zijn team Hero MotoSports inmiddels in stabiele toestand verkeert. “Ze houden hem nu nog in slaap, maar ik hoorde dat het goed gaat”, aldus Spierings tegen rallymaniacs.com.

Verplichte EHBO-cursus komt Paul Spierings direct van pas

Sinds dit jaar is een EHBO-cursus verplicht voor de deelnemers in Dakar. Daardoor wist Spierings hoe hij moest handelen. Paul Spierings: “Ik had nog nooit iemand in het echt gereanimeerd, maar ik wist door die cursus wel ongeveer wat ik moest doen. Gelukkig heeft hij het overleefd.”

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen