13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

MXGP Valkenswaard 2014 later UPDATE

UPDATE 29-10-2013
De MXGP-rijders krijgen aan het einde van het komende crossseizoen iets meer ademruimte doordat de laatste twee GP’s een week verschoven zijn. In eerste instantie werden de Grand Prix van State of Goias in Brazilië en de Mexicaanse Grand Prix in Leon op respectievelijk 31 augustus en 7 september verreden. Dat is nu 7 september en 14 september geworden. Het waarom achter deze wijziging is onduidelijk.

 

BERICHT 16-10-2013
De internationale motorbond FIM en promotor Youthstream hebben de voorlopige GP-kalender voor de motorcross van komend jaar vrijgegeven. De kalender is nog niet compleet, want van twee data is nog niet bekend waar er zal worden gereden. Voor de Belgische GP is bovendien nog geen locatie bekend gemaakt. Ook bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat een nu gepubliceerde datum zal worden gewijzigd.

 

In het weekend van 3 en 4 mei staat Valkenswaard op de kalender. Dus niet met de paasdagen, maar twee weken later. Net als dit jaar belooft het ook in 2014 op het Eurocircuit weer een vol programma te worden, want naast de beide GP-klassen MXGP en MX2 komen ook nog de dames aan de start, alsmede twee EK-klassen, de EMX125 en de EMX150.

 

Opvallend genoeg ontbreekt Lierop op de kalender, terwijl een meerjarige deal afgesloten zou zijn. Later waarschijnlijk meer hierover.
De benaming MX1 verdwijnt vanaf 2014 in GP-verband. De nieuwe naam van deze klasse wordt MXGP. Buiten de GP’s om blijft de naam MX1 wel gehandhaafd, sterker nog MXGP mag uitsluitend bij de GP’s worden gebruikt.

 

Kalender
1 maart Qatar – Losail
9 maart Thailand – Si Racha
30 maart Brazilië – Beto Carrero
13 april Italië – Arco di trento
20 april n.n.b.
4 mei Nederland – Valkenswaard
11 mei n.n.b.
25 mei Groot-Brittannië – Matterley Basin
1 juni Frankrijk – Saint Jean d’Angely
15 juni Italië – Maggiora
22 juni Duitsland – Teutschenthal
6 juli Zweden – Uddevalla
13 juli Finland – Hyvinkää
27 juli Tsjechië – Loket
3 augustus België – n.n.b.
17 augustus Oekraïne – Dimitrov, Donetsk
7 september Brazilië – Goiania
14 september Mexico – Leon

 

Motorcross der Naties:
28 september Letland – Kegums

 

Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen