vrijdag 29 maart 2024

Buell start in Macau GP

Wie had een paar jaar geleden durven te hopen dat Buell ooit terug zou keren, midden in één van de grootste crisissen ooit… Toch lijkt het echt zo te zijn! Onlangs onthulde Erik Buell Racing (EBR) zijn nieuwste straatmotor, de 1190RX. En kort daarna werd bekend dat Buell met de 1190RS, de al langer bestaande raceversie van de RX, in 2014 WK Superbike gaat rijden.

 

Maar toch merkte je bij iedereen voorzichtigheid, want er zijn wel vaker merken teruggekeerd op papier. In werkelijkheid was het toch iets lastiger. Bij Buell lijkt dat gelukkig niet het geval te zijn! Het Splitlath Redmond Racing Team staat namelijk met twee fabrieks-1190RS’ aan de start van de beruchte Macau GP. De Amerikanen Mark Miller en Brandon Cretu krijgen de bijzondere eer om de RS over het smalle stratencircuit te rijden. Hoewel eer…

 

Met de dubbele start in Macau lijkt Buell het dus echt serieus te menen buiten Amerika. Binnenkort moet ook meer duidelijk worden over het SBK-project. Hopelijk weten we dan eveneens meer over de Europese levertijden van de RX.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen