Nederlands kampioenen Enduro bekend

Afgelopen weekend heeft Erwin Plekkenpol (foto) op het circuit van Veldhoven zijn eerste titel in de ONK Enduro E2 klasse gepakt. En in stijl, want de 31-jarige WPM-KTM Team-rijder uit het Gelderse Hengelo behaalde de titel met overmacht.

De drievoudig ONK Enduro E3 kampioen (2005, 2006 en 2008) beleefde namelijk een fantastisch seizoen, waarbij hij elke race op het podium stond. Met zeven overwinningen, twee tweede plaatsen en drie maal de derde plaats was Erwin Plekkenpol de terechte winnaar. Voor teammanager Hennie Wullink was het dubbel feest, want het WPM-KTM Team behaalde afgelopen weekend in Veldhoven ook nog de titel in het merkenklassement.

KTM-rijder Amel Advokaat werd zondag tijdens de kampioensrit Nederlands Kampioen Enduro E1. Advokaat hoefde op zondag alleen maar van start te gaan om de titel veilig te stellen. Dit verliep zonder problemen en zo kon hij een ontspannen dag rijden.

En dan de E3. Hierin zorgde Husaberg-endurorijder Hans Vogels voor iets zeer bijzonders. Doordat hij de ONK Enduro E3 2011-titel pakte, heeft hij zijn erelijst compleet. Vogels won immers al eerder de nationale titels in de E1 (1x) en E2 (4x). Vogels is hiermee de tweede rijder in de geschiedenis die deze Triple Crown in de E1, E2 en E3 scoorde, een unieke prestatie! Voor een triviant, de andere Triple Crowner is Patrick Isfordink.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

De aftrap van het offroad seizoen komt er weer aan. Het KTM-noppenweekend staat gepland voor 3 en 4 september op Circuit De Landsard.