maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlands RW Racing GP naar Moto2

Het enige Nederlandse raceteam in de MotoGP maakt een stap voorwaarts. RW Racing rijdt op dit moment met Livio Loi in de Moto3, maar maakt volgend seizoen de overstap naar de Moto2. Dat is vandaag bekend geworden. Daarnaast weten we dat het team van Roelof Waningen hiervoor een Kalex frame zal gebruiken. Hierin zal een Honda-blok komen, zoals gebruikelijk in de Moto2.

 Nadat tijdens de GP van Aragon bekend werd dat Livio Loi volgend seizoen naar Leopard Racing vertrok, was RW Racing met Honda in gesprek om actief te blijven in de Moto3. Daar zouden zij misschien met Tatsuki Suzuki gaan rijden. Deze deal is echter afgeketst, waarna het team verdere opties onderzocht. “Ik kan bevestigen dat het RW Racing-team inderdaad volgend seizoen actief zal zijn in de Moto2”, aldus teammanager Jarno Janssen. Welke rijder er namens het team aan de startlijn verschijnt is nog niet bekend.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen