Nederlands RW Racing GP naar Moto2

Het enige Nederlandse raceteam in de MotoGP maakt een stap voorwaarts. RW Racing rijdt op dit moment met Livio Loi in de Moto3, maar maakt volgend seizoen de overstap naar de Moto2. Dat is vandaag bekend geworden. Daarnaast weten we dat het team van Roelof Waningen hiervoor een Kalex frame zal gebruiken. Hierin zal een Honda-blok komen, zoals gebruikelijk in de Moto2.

 Nadat tijdens de GP van Aragon bekend werd dat Livio Loi volgend seizoen naar Leopard Racing vertrok, was RW Racing met Honda in gesprek om actief te blijven in de Moto3. Daar zouden zij misschien met Tatsuki Suzuki gaan rijden. Deze deal is echter afgeketst, waarna het team verdere opties onderzocht. “Ik kan bevestigen dat het RW Racing-team inderdaad volgend seizoen actief zal zijn in de Moto2”, aldus teammanager Jarno Janssen. Welke rijder er namens het team aan de startlijn verschijnt is nog niet bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.