Enorme prijsverschillen benzine

De verschillen tussen de goedkoopste en duurste benzine in ons land bedraagt liefst 27 cent per liter.  Dat concludeert het bedrijf Krachtenbundel Jip, die voor de Telegraaf de 100 duurste en de 100 goedkoopste tankstations van het land opzocht. “Het Nationaal Prijspeil, de gemiddelde bensineprijs, staat momenteel op afgerond 1,81,” aldus marktcoördinator Martijn van Paassen. De meeste grote benzinebedrijven, adviseren hun pomphouders echter al 1,88 voor een liter euro 95 te vragen.

Jip berekende onder de afgelopen 21 dagen de gemiddelde benzineprijs en toont vervolgens de afwijking ten opzichte van dat gemiddelde van elke willekeurige pomp in het land. Het belangrijkste product van het bedrijf is een gratis app waarmee gebruikers de goedkoopste pomp in hun buurt kunnen opzoeken, ook onderweg.

Lees meer op telegraaf.nl

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.