vrijdag 19 april 2024

Enorme prijsverschillen benzine

De verschillen tussen de goedkoopste en duurste benzine in ons land bedraagt liefst 27 cent per liter.  Dat concludeert het bedrijf Krachtenbundel Jip, die voor de Telegraaf de 100 duurste en de 100 goedkoopste tankstations van het land opzocht. “Het Nationaal Prijspeil, de gemiddelde bensineprijs, staat momenteel op afgerond 1,81,” aldus marktcoördinator Martijn van Paassen. De meeste grote benzinebedrijven, adviseren hun pomphouders echter al 1,88 voor een liter euro 95 te vragen.

Jip berekende onder de afgelopen 21 dagen de gemiddelde benzineprijs en toont vervolgens de afwijking ten opzichte van dat gemiddelde van elke willekeurige pomp in het land. Het belangrijkste product van het bedrijf is een gratis app waarmee gebruikers de goedkoopste pomp in hun buurt kunnen opzoeken, ook onderweg.

Lees meer op telegraaf.nl

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen