Net geen podium voor Deroue

In een zoals gebruikelijk spectaculaire Red Bull race is Scott Deroue na een briljante inhaalrace in de laatste ronde, enkele bochten voor de finish zelfs, in een duel om een podiumplek ten val gekomen. De Nijkerkervener kwam er ongedeerd af maar zag Florian Alt met de titel er vandoor gaan.

Deroue had vanuit het achterveld een goede start en kwam de eerste ronde door op P14. Er vormde zich een kopgroep van een vijftal rijders die het elkaar redelijk moeilijk maakten waardoor de achtervolgers snel aansluiting vonden.

Door een aantal valpartijen dunde deze groep echter snel uit en met nog enkele ronden te gaan zette Deroue vanaf plaats acht de aanval in om in rap tempo aansluiting te vinden bij de koplopers Trautmann, Ramirez en Alt. Helaas ging het daarna mis toen het voorwiel wegbrak en Deroue de grindbak in dook waarmee gelijk de laatste theoretische titelaspiraties verdwenen waren.

Het was een race met veel incidenten want behalve Deroue waren er crashes te noteren voor  Watanabe, Lopez, Castellini,  Baldassarri, Oettle, Perez en Weaving  terwijl zuiderbuur Livio Loi een zeker lijkende overwinning  door machineproblemen verloren zag gaan waardoor er uiteindelijk slechts 15 coureurs aan de finish kwamen.

Deroue Sr: “Scott baalt vooral van zijn crash. Hij heeft een goede race gereden en moest van ver komen. Vanuit mijn positie bekeken had hij tweede of derde kunnen worden maar Alt was hoe dan ook kampioen geworden. Zondag moet Scott weer aan de bak om zijn tweede plaats te verdedigen die na vandaag nog niet zeker is.”

Deroue heeft met nog één race te gaan twintig punten voorsprong op zowel Oettle als Hanika.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?