13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Nieuw hoogtepunt Yamaha R125 Cup

Het gaat goed met de Gamma Yamaha R125 Cup. De wedstrijden zijn mooi, de talenten leren elke race en het startveld is vol. Om nog meer naamsbekendheid te krijgen, zullen de jonge coureurs in het weekend van 4 en 5 augustus present zijn tijdens de Gamma Racing Day in Assen. Op het Junior TT Circuit, dat pal naast het TT Circuit ligt, geven ze een aantal demo’s. Maar dat is niet alles!

Cees van Galen van de SOBW (Stichting Organisatie Brommer Wegraces): “De Yamaha R125 Cup zal op zondag 5 augustus in de pauze een demowedstrijd rijden op het GP-circuit. Het gaat dan niet om te winnen maar ik denk dat het toch een echte race wordt. Het is bijzonder voor deze jonge talentvolle coureurs om de mogelijkheid te hebben om eens op een Grand Prix-circuit te kunnen rijden. Tel daarbij op dat er ruim 60.000 toeschouwers op de tribunes zitten. Betere reclame kan je niet maken voor deze merkenklasse. We kijken er als organisator erg naar uit.”

Om de jonge coureurs goed te begeleiden hebben de SOBW en Yamaha een beroep gedaan op Wilco Zeelenberg. Deze voormalig Grand Prix-coureur, die momenteel teammanager is van MotoGP-coureur Jorge Lorenzo, nam de aanbieding graag aan. Als hij tijd vrij heeft, is hij persoonlijk aanwezig bij een wedstrijd om de rijders van advies te voorzien.

Meer informatie: www.gammaracingday.nl of  www.yamaha-r125-cup.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen