Nieuwe 125cc tweetaktklasse in Nederland

Het programma van het ONK motocross in de soloklassen wordt in 2012 uitgebreid met een nieuwe 125cc tweetaktklasse. Vanuit het buitenland is hiervoor al belangstelling getoond. In de nieuwe motocross-klasse mag alleen worden gereden met tweetaktmotoren tot 125cc, door crossers in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.

KNMV Sporttechnisch directeur Johan Becker: “Deze nieuwe ONK-klasse is bedoeld als tussenstap vanuit de 85cc naar de MX2, want daar is zeker behoefte aan. Bovendien hebben wij hiermee een mooie internationale aansluiting op WK- en EK-niveau. We hebben nu al gemerkt dat er vanuit België en Italië belangstelling is om volgend jaar aan het ONK 125cc deel te nemen.”

De 125cc klasse wordt toegevoegd aan de wedstrijdcyclus van de MX1, MX2 en 85cc, waar zij in de plaats komen van de Damesklasse. Vanaf 2012 worden de crossende dames ingedeeld bij het ONK voor MX3, zijspannen en quads. Eind november wordt het complete ONK motocross-programma voor 2012 door de KNMV bekend gemaakt.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.