donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe 125cc tweetaktklasse in Nederland

Het programma van het ONK motocross in de soloklassen wordt in 2012 uitgebreid met een nieuwe 125cc tweetaktklasse. Vanuit het buitenland is hiervoor al belangstelling getoond. In de nieuwe motocross-klasse mag alleen worden gereden met tweetaktmotoren tot 125cc, door crossers in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.

KNMV Sporttechnisch directeur Johan Becker: “Deze nieuwe ONK-klasse is bedoeld als tussenstap vanuit de 85cc naar de MX2, want daar is zeker behoefte aan. Bovendien hebben wij hiermee een mooie internationale aansluiting op WK- en EK-niveau. We hebben nu al gemerkt dat er vanuit België en Italië belangstelling is om volgend jaar aan het ONK 125cc deel te nemen.”

De 125cc klasse wordt toegevoegd aan de wedstrijdcyclus van de MX1, MX2 en 85cc, waar zij in de plaats komen van de Damesklasse. Vanaf 2012 worden de crossende dames ingedeeld bij het ONK voor MX3, zijspannen en quads. Eind november wordt het complete ONK motocross-programma voor 2012 door de KNMV bekend gemaakt.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen