Nieuwe kwalificatie MotoGP

Wie op vrijdag bij de trainingen en de kwalificaties aanwezig is, zal merken dat de kwalificatie van de MotoGP dit jaar heel anders verloopt dan voorheen. Er is nu erg weinig tijd beschikbaar. Na de kwalificatie van de Moto3 (12.35-13.15 uur) krijgt de MotoGP nog een vierde vrije training van een half uur (13.30-14.00 uur). Snel daarna – 14.10 uur – gaat de kwalificatie van een kwartier van start.

Hierin starten alle rijders die in de rangschikking van de gecombineerde tijden van de eerste drie vrije trainingen (in de vierde worden wel de tijden geregistreerd, maar ze tellen niet mee) niet bij de beste tien zijn geëindigd. De snelste twee van de eerste kwalificatie gaan samen met de tien tijdbesten van de vrije trainingen door naar de tweede kwalificatie, die tien minuten later begint en eveneens een kwartier duurt, van 14.35 tot 14.50 uur. Een kwartier later is de kwalificatie van de Moto2 (15.05-15.50).

Foto: Valentino Rossi moet nog wennen aan de nieuwe opzet van de kwalificatie van de MotoGP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.