Zijspannen terug bij de TT

Jarenlang vormden de zijspannen de afsluiting van de TT-dag. Maar al geruime tijd zijn de driewielers niet meer te vinden in het programma van de TT. Dit jaar zijn ze terug. Weliswaar niet op de racedag, maar een dag eerder. Hun wedstrijd vormt de afsluiting van de vrijdag en gaat om zes uur van start. Op voorhand gelden Bennie Streuer en Geert Koerts als het sterkste Nederlandse koppel. In het begin van het seizoen kende Streuer veel mechanische tegenslag, maar de grootste problemen lijken nu te zijn overwonnen.

Streuer: “Het smeersysteem heb ik gekocht van een Engelsman. Daar heb ik veel problemen mee gehad. Het werkt nu goed, dat hebben we getest tijdens de WK-race in Rijeka. Mijn vader heeft een paar keer een nacht doorgewerkt.” Vader Egbert Streuer mag dan actief zijn geweest toen er met tweetakten werd gereden, ook een viertakt kan hem boeien. Bennie Streuer: “Hij zegt een motor is een motor.”

Het seizoen 2013 begon voor Bennie Streuer al vroeg: “In oktober ben ik al begonnen met de opbouw van de motor. Je moet alles zelf maken, want er is niets te koop. Vanaf dat het bekend is dat we in Assen rijden, leef ik al naar de wedstrijd toe. Dit is voor ons het belangrijkste weekend van het jaar.

Passagier Geert Koerts heeft nog betrekkelijk weinig ervaring. Koerts, die tot 2004 actief heeft gecrosst: “In 2010 heb ik een opstapdag meegemaakt. Eind 2012 heb ik voor het eerst meegedaan met trainingsdagen.” Hij weet wat een belangrijke eigenschap van de passagier is: “Je moet niet bang zijn!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.