zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe wegraceklasse in Nederland

Vanaf 2012 zal de KNMV de Dutch Moto3 van start laten gaan in Nederland. Deze categorie is ingesteld om gelijke tred te houden met de internationale ontwikkelingen op wegracegebied. De Dutch Moto3 is bestemd voor ééncilinder viertaktmotoren tot 250cc en staat open voor alle merken inclusief zelfbouw, zoals omschreven in het Technisch Reglement Wegrace 2011.

Tevens worden in deze Moto3-klasse 125cc eencilinder tweetaktmotoren toegelaten. De huidige ONK125cc klasse komt hiermee te vervallen in 2012. Na het komende seizoen zullen 125cc tweetakt motoren in 2013 voor het laatst mogen deelnemen aan de Dutch Moto3.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen