Nieuwe wegraceklasse in Nederland

Vanaf 2012 zal de KNMV de Dutch Moto3 van start laten gaan in Nederland. Deze categorie is ingesteld om gelijke tred te houden met de internationale ontwikkelingen op wegracegebied. De Dutch Moto3 is bestemd voor ééncilinder viertaktmotoren tot 250cc en staat open voor alle merken inclusief zelfbouw, zoals omschreven in het Technisch Reglement Wegrace 2011.

Tevens worden in deze Moto3-klasse 125cc eencilinder tweetaktmotoren toegelaten. De huidige ONK125cc klasse komt hiermee te vervallen in 2012. Na het komende seizoen zullen 125cc tweetakt motoren in 2013 voor het laatst mogen deelnemen aan de Dutch Moto3.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.