Nieuwe wegraceklasse

Het betreft een 125cc viertakt klasse met 17 inch wielen. De organisatie is nog met verschillende leveranciers in gesprek.
Volgens SOBW wordt dit een betaalbare klasse, omdat er nauwelijks wijzigingen aan de machine mogen worden uitgevoerd. Je hoeft niet over hoogwaardige technische kennis te beschikken om races te kunnen winnen in deze nieuwe klasse.

De organisatie biedt jonge coureurs die de NSF-cup en minibikes ontgroeid zijn op deze manier een unieke kans. De circuits van de SOBW zijn relatief compact met veel bochtenwerk, waardoor het echt op je stuurwerk aan komt. De SOBW vindt het van belang om dit nieuws nu al bekend te maken, zodat iedereen die met de voorbereidingen voor het raceseizoen 2012 bezig is met deze cup rekening kan houden.

Alles op een rijtje:

Er gaat met nagenoeg standaard machines geracet worden.
De machine mag behoudens de reglementaire aanpassingen niet worden gemodificeerd.
Het onderhoud tijdens het seizoen zal minder zijn dan bij een hoog opgevoerde tweetakt machine.
Er zullen zo’n 14 wedstrijddagen worden gereden.

Houd de site van de SOBW in de gaten voor meer informatie: www.sobw.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.