Norton weer op de TT

Evenals vorig jaar gaat Norton deelnemen aan de gisteren begonnen TT op het eiland Man. De twee SG2’en (met Aprilia RSV4-blok) zullen bemand worden door Ian Mackman en Dan Hegarty. Eerstgenoemde coureur reed vorig jaar ook al op de Norton superbike en wist zich te kwalificeren voor de Senior TT.

De opvolger van de SG1 (de machine van 2012) heeft overigens een ISR-rempartij en maakt gebruik van semi-actieve vering die in eigen huis ontwikkeld is. Het gehele chassis is daarbij aangepast, waardoor de Norton nog hogere ogen moet gooien tijdens de TT van 2013.

Naast dit nieuws van het Britse merk liet eigenaar Stuart Garner ook weten dat ze aan de start staan van de Classic TT (23 tot en met 26 augustus). Daar gaan twee 500 cc Manx Nortons ingezet worden. De wedstrijd in de koningsklasse wordt op zaterdag 24 augustus verreden en voor Norton komt wederom het duo Mackman en Hegarty in actie.

Debutant Branko Srdanov maakte gisterenavond bij zijn TT-debuut veel indruk. Zoveel indruk zelfs dat de Zwollenaar samen met Joshua Brookes speciaal genoemd werd in het persbericht van de organisatie. Voor de goede orde, dit is de Brookes met inderdaad heel veel SBK en BSB ervaring! Srdanov reed uiteindelijk een snelste ronde van 113.80 mijl per uur (181.855 km/u). Alleen Brookes ging van de debutanten een fractie sneller.

Foto: IOMTT.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?