Ongemakkelijk moment tijdens MotoGP Japan – Terugblik

Voorafgaand aan een Grand Prix-weekeinde moeten de toprijders geregeld komen opdraven bij een media-event. Verplicht opdraven, want anders zouden ze echt nooit komen… Het leedvermaak onder teamgenoten is vaak groot als bekend wordt wat ze precies gaan doen en wie van het team ‘verwacht’ wordt. En ergens is dat wel te begrijpen, omdat ze vaak als een soort circusclowns een vaak veel te vergezocht trucje moeten doen. Alles voor de pr van het evenement. Maar heel soms levert het volkomen onverwacht waanzinnige pareltjes van fotografie op. Zoals hier, met Max Biaggi, Nobuatsu Aoki en Carlos Checa, tijdens een sumo-demonstratie in 1999. ‘...
Voorafgaand aan een Grand Prix-weekeinde moeten de toprijders geregeld komen opdraven bij een media-event. Verplicht opdraven, want anders zouden ze echt nooit komen… Het leedvermaak onder teamgenoten is vaak groot als bekend wordt wat ze precies gaan doen en wie van het team ‘verwacht’ wordt. En ergens is dat wel te begrijpen, omdat ze vaak als een soort circusclowns een vaak veel te vergezocht trucje moeten doen. Alles voor de pr van het evenement. Maar heel soms levert het volkomen onverwacht waanzinnige pareltjes van fotografie op. Zoals hier, met Max Biaggi, Nobuatsu Aoki en Carlos Checa, tijdens een sumo-demonstratie in 1999. ‘Zijn we voor deze onzin echt helemaal naar Tokio gereisd?’ Je hoort het Biaggi en Checa haast hardop denken. Nooit eerder zagen we twee grote kampioenen zo ongemakkelijk zitten en met aangrenzende zekerheid is nu al te zeggen dat we ook nooit meer twee grote kampioen zo ongemakkelijk gaan zien zitten. Het applaus van Casey Stoner – Terugblik Foto-info FotograafToshifumi Kitamura/AFPJaar1999OnderwerpJapanse Grand Prix Wetenswaardigheid Opvallend genoeg durfde Max Biaggi het, eenmaal een beetje gewend, aan om een wedstrijd handje-druk aan te gaan met een professioneel sumoworstelaar. Dapper voor iemand die slechts 1.68 meter is en toen amper 60 kilo woog. Best een contrast met de bijna twee meter en 300 kilo van zijn opponent… Het eindresultaat laat zie uiteraard raden! Net geen gebroken arm voor Biaggi…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?