Het applaus van Casey Stoner – Terugblik

Tik op Google ‘Jerez 2011’ in en het wordt automatisch aangevuld met ‘Rossi Stoner crash’. Een bijzonder moment, want zo vaak gaan twee grote kampioenen niet samen onderuit. Onder verraderlijke omstandigheden gebeurde dat op Jerez dus wel, al is het vooral hetgeen wat daarna gebeurde nog veel bekender. Casey Stoner kon namelijk niet verder, aanstichter Valentino Rossi wel waarna Stoner op onvergetelijke manier liet weten wat hij van de actie van Rossi vond toen de Italiaan opnieuw door de eerste bocht kwam. Perfect vastgelegd door fotograaf Jorge – ja echt – Guerrero, waardoor wij er tien jaar later opnieuw van kunnen genieten. Foto-info ...
Tik op Google ‘Jerez 2011’ in en het wordt automatisch aangevuld met ‘Rossi Stoner crash’. Een bijzonder moment, want zo vaak gaan twee grote kampioenen niet samen onderuit. Onder verraderlijke omstandigheden gebeurde dat op Jerez dus wel, al is het vooral hetgeen wat daarna gebeurde nog veel bekender. Casey Stoner kon namelijk niet verder, aanstichter Valentino Rossi wel waarna Stoner op onvergetelijke manier liet weten wat hij van de actie van Rossi vond toen de Italiaan opnieuw door de eerste bocht kwam. Perfect vastgelegd door fotograaf Jorge – ja echt – Guerrero, waardoor wij er tien jaar later opnieuw van kunnen genieten. Foto-info FotograafJorge GuerreroJaar2011OnderwerpMotoGP Jerez Wetenswaardigheid Rossi bood na afloop direct zijn excuses aan, Stoner had daar echter een heel eigen uitleg over… ‘Ik zou er de voorkeur aan hebben gegeven als Valentino het uit de buurt van de camera's deed en stilletjes iets tegen me zou zeggen zonder altijd bewijs te moeten hebben. Hij deed dit zeker niet voor zichzelf, hij wilde gewoon aan iedereen laten zien dat hij zich heeft verontschuldigd.’ Tijden veranderen… – Terugblik

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?