dinsdag 18 juni 2024

Ook Kesterheide van de kalender

De derde ronde van het Belgisch motorcrosskampioen BK Motorcross in Kester (23-24 juni) wordt meteen de allerlaatste motorcrosswedstrijd ooit op de Kesterheide. Dit slechte nieuws melden onze vrienden van de motorsite.be. De Kesterheide, een getuigenheuvel in het Vlaams-Brabantse Gooik, werd onlangs grotendeels gekocht door Natuurpunt. Dit is een vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen met als belangrijkste pijlers natuurstudie, beheer en educatie.

De door de Vlaamse overheid gesubsidieerde natuurvereniging kocht twaalf hectaren op en rond de Kesterheide aan en plant er de bouw van een opleidingscentrum. Daarmee komt er na de editie van 2012 definitief een einde aan ‘Vlaanderen’s mooiste’. De cross op de Kesterheide was immers de ‘Ronde van Vlaanderen’ van het motorcross. De organisatoren van de BK-wedstrijd, AMC Dworp, moeten nu dus op zoek naar een andere locatie. Het wordt bang afwachten of ze in het Pajottenland een geschikt terrein zullen vinden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen