Ook Kesterheide van de kalender

De derde ronde van het Belgisch motorcrosskampioen BK Motorcross in Kester (23-24 juni) wordt meteen de allerlaatste motorcrosswedstrijd ooit op de Kesterheide. Dit slechte nieuws melden onze vrienden van de motorsite.be. De Kesterheide, een getuigenheuvel in het Vlaams-Brabantse Gooik, werd onlangs grotendeels gekocht door Natuurpunt. Dit is een vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen met als belangrijkste pijlers natuurstudie, beheer en educatie.

De door de Vlaamse overheid gesubsidieerde natuurvereniging kocht twaalf hectaren op en rond de Kesterheide aan en plant er de bouw van een opleidingscentrum. Daarmee komt er na de editie van 2012 definitief een einde aan ‘Vlaanderen’s mooiste’. De cross op de Kesterheide was immers de ‘Ronde van Vlaanderen’ van het motorcross. De organisatoren van de BK-wedstrijd, AMC Dworp, moeten nu dus op zoek naar een andere locatie. Het wordt bang afwachten of ze in het Pajottenland een geschikt terrein zullen vinden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.